Když si člověk pořizuje kuchyni, tak touží po tom, aby byla opravdu krásná, aby se mu zkrátka líbila. A každý z nás má jiný vkus.
Když si kuchyni pořizuje někdo, kdo má již alespoň základní kuchařské dovednosti, tak hledá takový materiál, který něco vydrží. Jednoduše bude odolný.
A když si kuchyni pořizuje profesionál, který v ní tráví hodiny času denně, tak moc dobře ví, že se vyplatí investovat do dokonalého zpracování a kvalitních materiálů, protože jen v takovém případě vaše investice něco vydrží. Nebudete tak muset za pár let znovu kupovat novou linku.
Umělý kámen, ten vydrží
Přírodní materiály jsou obecně synonymem pro kvalitu, krásu a odolnost. Jestliže si můžete dovolit investovat do své kuchyně více peněz, tak skříňky z masivního dřeva a záda a pracovní deska z kamene vás jednoznačně nezklamou. Budete se na ně dívat s radostí, a to jak nyní, tak i po letech. A bude se vám na nich radostně pracovat.
Umělý nebo přírodní?
Nicméně pokud jde o kámen, ze kterého si můžete pořídit nejen kuchyňskou desku, ale třeba i záda kuchyně, podlahu a obklady stěn, tak máte na výběr ze dvou variant. Můžete zvolit buď kámen umělý anebo ten přírodní.
Člověk má tak nějak přirozeně pocit, že přírodní kámen nemůže nic překonat. Všichni už ze školy víme, že kámen přetrvá věky. Ovšem ne tak docela v kuchyni – tam sice přetrvá, ale ne v nezměněné podobě.
Jestliže vám záleží na tom, aby na vaší lesklé pracovní desce nebyly viditelné nejen otisky vašich rukou, ale především barevné skvrny anebo vybledlé fleky po působení octa či citrónu, aby z ní nebyl cítit zápach, a aby do ní nevsakovaly tekutiny, pak je na místě zvolit kámen umělý .
Umělý kámen nemá pórovitou strukturu a je mechanicky a chemicky odolný. Mimo to je zároveň naprosto zdravotně nezávadný, odolný k prudkým změnám teplot, a především je krásný.